Olen aina tykännyt viherkasveista, mutta parin viime vuoden aikana niitä on tullut hankittua kotiin reippaasti lisää. Viherkasveja on näkynyt sisustuslehdissä ja -blogeissa muutaman vuoden ajan valtavasti enemmän kuin ennen, ja tämän myötä olen itsekin innostunut. Viherkasvit tuovat hurjasti viihtyisyyttä kotiin ja puhdistavathan ne myös sisäilmaa. Myönnän, että olen aika onneton kasvinhoitaja. Olen valinnut kotiin kasveja ulkonäön perusteella, enkä ole liiemmin kiinnittänyt huomiota hoito-ohjeisiin tai siihen, miten paljon mikäkin laji tarvitsee valoa ja vettä. Olen pitänyt kasveja kotona juuri siinä, missä ne minun mielestäni näyttää kivalta ja hoitanut niitä epäsäännöllisen säännöllisesti, kaikkia vähän samaan tapaan. Virhe, tiedän! Kompostiin kärrätyt kasvinraadot harmittavat.

Mutta nyt olen päättänyt ryhdistäytyä ja valita kasvit huolella, tutustua niiden hoito-ohjeisiin ja myös noudattaa niitä. Viime viikonloppuna hankin olohuoneeseen kolme uutta viherkasvia ja tavoistani poiketen sain ne istutettua multaan saman tien! Edistystä! Meillä on olohuoneessa Ferm Livingin Plant Box, joka on toiminut välillä sohvan vierellä toimittamassa sivupöydän virkaa (siihen saa kätevästi vaikkapa toiselle puolelle viherkasvin tai vaasin, ja toiseen päätyyn nipun lehtiä tai kirjoja).

Nyt Plant Box on kuitenkin siirretty ikkunan alle ja hankin siihen messinkisen kannen, joten siitä tuli taas vähän erinäköinen ja monipuolisempi käyttää.

Ferm Living Plant box

Ferm Living Plant box ja Plant Box Tray

Myönnän, että kotona on nyt ihan tarpeeksi viherkasveja, eikä uusia ole lupa hankkia. Paitsi jakamalla (aloe oli kasvanut vajaassa vuodessa niin paljon, että sain siitä kolme uutta istutusta, jee). Aloin viikonloppuna myös vaihtaa multia vanhoihin kasveihin, olin siis kerrankin ajoissa, eikös se helmi-maaliskuun vaihteesta eteenpäin ole se oikea aika? Osa kasveista on kasvanut kuitenkin reippaasti ja tarvitsen pari uutta ruukkua. Meillä on valikoimassa paljon kivoja ruukkuja, joista varmasti löytyisi näillekin sopivat.

Ensi viikonloppuna kaivelen vielä kaikkien viherkasvieni hoito-ohjeet ja laitan ne itselleni ylös. Samalla mietin uudelleen kasvien sijainnin ja ryhmittelen niitä vähän eri tavalla. Ryhmässä viherkasvit näyttävät paremmilta kuin yksinään, ja kun yhdistelee erikorkuisia kasveja ja käyttää vaikkapa jalustalla seisovia ruukkuja, saa ryhmään korkeuseroja, joka sekin vaikuttaa hurjasti siihen, miltä kokonaisuus näyttää. Tärkeitä on kuitenkin se vihreä. 🙂

Domdom blogi | kukkaruukku

kauppa-eiroskaa@domdom.fi

040 1940819