Meille Domdomissa on alusta saakka ollut tärkeää paitsi myymiemme tuotteiden laatu, muotoilu ja tarkoituksenmukaisuus, myös niiden materiaalien ekologisuus. Vajaan seitsemän toimintavuotemme aikana on ollut ilo huomata myös edustamiemme tuotemerkkien kiinnittävän entistä enemmän huomiota samoihin seikkoihin – sekä tuotannon että jakelun ympäristökuorimitusta on mietitty koko ajan enemmän ja enemmän. Hienoa! Valikoimassamme on joitakin tuotemerkkejä, joiden koko toiminta perustuu ekologisempaan kuluttamiseen. Me uskomme vahvasti siihen, että pienilläkin teoilla on vaikutusta.

Rug Solid on tanskalainen mattovalmistaja, jonka kaikki matot valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Rug Solid hyödyntää tarkkaan valikoituja muotiteollisuuden ylijäämämateriaaleja, puuvillaa ja nahkaa. Matoissa ei myöskään ole käytetty mitään ylimääräisiä tai luonnolle haitallisia kemikaaleja.

Nahkamatto kierrätysmateriaaleista, rug solid

Bunkoza® valmistaa metallisia pillejä, joilla voi korvata kertakäyttöiset pillit ja näin pienentää kertakäyttömuovien aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Bunkozan pillit on valmistettu 304-luokan ruostumattomasta elintarviketeräksestä, joka on täysin turvallinen ja mauton. Teräspillit voi pestä astianpesukoneessa tai käsin pakkauksessa mukana tulevan pesuharjan avulla.

The Organic Company -tuotemerkin tuotteet on valmistettu GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Sertifiointi on takuu siitä, että kankaiden valmistuksessa on otettu huomioon sekä ympäristöasiat että sosiaalinen vastuu työntekijöiden työoloista ja oikeuksista. Kaikki kankaat on valmistettu ilman myrkkyjä tai raskasmetalleja. Olemme valinneet The Organic Companyltä valikoimaamme mm. kauniit My Organic Bag -kassit, joilla voi korvata kauppareissun muovikassin. Hedelmiä ja vihanneksia varten kassissa on hyvä kantaa mukana All Purpose Bagia, niin pienetkin muovipussit voi jättää vihannesosastolla ottamatta.

Puuvillasta valmistetut kestopussit sopivat hedelmien ja vihannesten pusseiksi muovisten pikkupussien tilalle

Kotimaisen Lapuan Kankureiden kaikki tuotteet valmistetaan luomupuuvillasta tai luomupellavasta. Meidän valikoimastamme löytyy upeat Teemu Järven kuvittamat keittiötekstiilit, jotka on valmistettu Öko-tex- standardin mukaisesti, täysin myrkyttömästi.

Lapuan Kankurit pellavapyyhe Kettu x Teemu Järvi

Italialainen 24Bottles valmistaa korkealaatuisia ja supertyylikkäitä juomapulloja ruostumattomasta teräksestä – tavoitteena vähentää kertakäyttöisten muovipullojen aiheuttamaa kuormitusta ympäristöllemme. Kaikki 24Bottles-pullot ovat BPA-vapaita ja sopivat kaikenlaisille kylmille ja kuumille juomille, myös hapotetuille. Lisäksi yritys kompensoi pullojen valmistuksessa syntyneitä hiilidioksidipäästöjä kansainvälisen uudelleenmetsitysohjelman kautta.

Urban Bottle Cloud Blue juomapullo, 500 ml, 24Bottles

OOhh on tanskalainen tuotemerkki, joiden tuotannossa ekologisuus on pääosassa. OOhh valmistaa käsityönä kauniita kukkaruukkuja kierrätys- ja luonnonmateriaaleista. Tuotteiden tärkeimpänä valmistusmateriaalina on kierrätyspaperi – lisäksi käytetään mm. luonnonkumia, hiekkaa tai kierrätettyä puuta. Ruukut ovat kevyitä ja ihanan rouheita, ja luonnonkumisen sisäpinnoituksen ansiosta täysin vedenpitäviä.

oohh ruukku on valmistettu kierrätysmateriaaleista, paperista ja luonnonkumista

Valikoimastamme löytyy myös muovisia tuotteita, mutta ei kertakäyttöisiä. Valitsemme myyntiin ainoastaan laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, joiden kohdalla materiaali puoltaa paikkaansa. Yksi esimerkki on Zone Denmarkin Peili-rasiat, jotka on valmistettu laadukkaasta elintarvikekelpoisesta muovista. Rasiat ovat paitsi kauniita ja muotoilultaan ajattomia, myös erittäin kestäviä ja monikäyttöisiä  – kun tuotteelle löytyy kodista monta eri käyttötarkoitusta, sen elinkaari on pitkä ja näin kierrättämistä tapahtuu ihan luonnostaan.

Zone Denmark harmaita Peili-purkkeja

Valitessamme valmistajia oman Monamii Design -tuotemerkkimme tuotteille, ehdottomat kriteerit laadukkaiden materiaalien ja viimeistellyn tuotteen lisäksi olivat myrkyttömät ja eettisesti kestävät tuotantoprosessit. Monamii Designin tarjottimet ja leikkuulaudat valmistetaan Ruotsissa, vegaaninen saippua ja tiskirätit Pirkanmaalla.

Monamii Design leikkuulaudat

Kun Lakrids by Bülow uudelleenbrändäsi tuotteensa tänä keväänä, uudistuivat samalla brändin pakkausmateriaalit niin, että myös pakkauksissa on nyt otettu ekologisuus huomioon. Lakridsin uudet purkit on valmistettu 100% kierrätysmuovista (R-PET) ja purkkien sineteissä ei enää käytetä metallia. Kansissa käytetään edelleen kierrättämätöntä muovia, mutta Lakrids by Bülow on sitoutunut löytämään tälle korvaavan, ekologisemman vaihtoehdon niin pian kuin mahdollista. Meidän mielestämme lakupurkit ovat niin kivoja, että ne kannattaa ilman muuta hyödyntää muussa käytössä kun herkut on naposteltu. Esimerkiksi keittiön mausteiden, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien jne säilöminen pieniin, kivannäköisiin purkkeihin on loistava idea!

Lakrids by Bülow | gluteeniton lakritsi

Olisiko sinulla mielessä ekologisia tuotteita tai valmistajia, jotka näkisit mielelläsi valikoimassamme? Kommentoi tai laita meille viestiä, otamme mielellämme ehdotuksia vastaan! Pyrimme myös muilta osin kantamaan kortemme kekoon ympäristömme puolesta yrityksemme toiminnassa. Voit lukea lisää Domdomista ja vastuullisuudesta.

kauppa-eiroskaa@domdom.fi

040 1940819