Tänä vuonna talvi ei oikein ole ehtinyt käynnistyäkään, kun jo lähestytään maaliskuuta ja keväisiä tunnelmia. Kerrassaan erikoinen talvi, mutta ehkä vielä on toivoa keväisistä, aurinkoisista hangista ja talvisista maisemista? Meillä Domdomissa katseet on kuitenkin käännetty jo keväisiin sisustuksiin, kun mallistojen uutuuksia alkaa pikkuhiljaa saapua varastoon.

Kevään sisustustrendeissä jatkaa vahvana paitsi tuoreet leikkokukat ja viherkasvit, myös kuivakukat ja luonnosta poimitut oksat ja heinät. Kuivakukat ovat nyt trendikkäimmillään värjättyjä, mutta myös luonnolliset sävyt ja rouhea, karukin kasvimaailma ihastuttaa. Yksinkertaisillakin kuivatuilla kukilla ja oksilla saa aikaan näyttävän asetelman, kun yhdistää vaikkapa useamman eri muotoisen tai erivärisen maljakon samaan asetelmaan, ja käyttää niissä vain muutamaa oksaa. Kaveriksi ihana tuoksukynttilä tai huonetuoksu, niin tunnelmallinen asetelma on täydellinen.

Toisaalta yksi pienikin maljakko voi olla juuri täydellinen ihan sellaisenaan. Usein vähemmän onkin enemmän – less is more.

pieni beige maljakko pieni vaasi

beige vaasi maljakot madam stoltz

Tekstiileistä valitsemme valikoimaamme edelleen vain luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja puuvillaa. Madam Stoltzin uutuudet, suuret 60×60 cm -kokoiset tyynynpäälliset on koristettu pienin tupsuin, joka onkin yksi pintansa pitävistä jujuista tekstiileissä. Annon pellavaisista tyynynpäällisistä löytyy puolestaan kauniita, mausteisia ja luonnollisia sävyjä, jotka on helppo yhdistää monenlaisiin sisustuksiin. Pellava on materiaalina kiitollinen, sillä siihen kuuluu tietty rentous ja rouheus, eikä ryppyisistä tekstiileistä tarvitse murehtia – ne kuuluvat asiaan!

pellavatyynynpäällinen 60 cmtupsutyyny

viive tyynynpäällinen tyynynpäällinen tupsuilla

Annon Lauha-rijymatto on mainio esimerkki nykyajan sisustustuotteiden monipuolisuudesta – sen voi ripustaa seinävaatteeksi, heittää rennosti sohvan tai sängyn päälle tai ihan perinteisesti lattialle. Tämä tuote on täydellinen esimerkki pitkäikäisestä sisustustuotteesta – käyttötarkoitusta vaihtamalla piristät sisustusta helposti!

Anno Lauha-ryijymatto

Meriheinästä ja ronttingista punottujen korien suosio jatkuu vahvana, ja niillä onkin helppo tuoda kotiin rentoa tunnelmaa ja samalla käytännöllisiä säilytysratkaisuja. Korit sopivat niin yksinkertaiseen, moderniin sisustukseen kuin rouheampaan boho-tyyliinkin saumattomasti – luonnonmateriaalit tuovat sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta.

anno meriheinäkori iso meriheinäkori

Anno säilytyskori rottinkikori

Kaikkiaan suosittuja ovat pehmeät muodot, pehmeät luonnonmateriaalit, raikkaat värit ja uuden ja vanhan rento yhdisteleminen kerroksellisen sisustuksen luomiseksi. Kierrätys niin valmiissa tavaroissa kuin materiaaleissakin jatkaa vahvana, samoin vastuullinen kuluttaminen, johon mekin kannustamme! Harkitut, laadukkaat ostokset ja omaan käyttöön turhan tavaran kierrättäminen on paitsi ekologista, myös taloudellista ja palkitsevaa.

Japanista lähtöisin oleva wabi-sabi -estetiikka on kasvanut länsimaisessa sisustusfilosofiassakin trendiksi asti. Wabi-sabi -ajattelua leimaa maanläheisyys, käsityönä valmistetut tuotteet, elämisen jäljet ja erilaiset tekstuurit. Kauneinta on epätäydellisyys, eikä kodin sisustuksen ole koskaan tarkoituskaan olla valmis tai viimeisen päälle siisti. Kirja- ja lehtipinot kuuluvat asiaan, ja taulut voivat nojailla rennosti seinään, astiastot olla eriparisia, ja niin edelleen. Tästä me tykkäämme!

 

kauppa-eiroskaa@domdom.fi

040 1940819