Metropolis by Jussi Lahtinen

Metropolis by Jussi Lahtinen on kuvataiteilija Jussi Lahtisen luoma brändi, joka on syntynyt Lahtisen taideteosten pohjalta. Kaikki alkoi vuonna 2015 Lahtisen Metropolis-taidenäyttelystä, joka puolestaan syntyi Fritz Langin Metropolis-elokuvan (1927) inspiroimana. Metropolis-sarja sisälsi alunperin kuusi käsinpainettua grafiikanvedosta. Nykyään Metropolis-kaupunkikuvia on kaikkiaan 11.

Jokainen Metropolis-teos lähtee liikkeelle taiteilijan kiinnostuksesta kyseistä kaupunkia kohtaan. Seuraavaksi Lahtinen havainnoi ja tutkii kaupunkia paikan päällä, taltioi sen tunnelmaa ja ominaispiirteitä valokuvaamalla ja piirtämällä. Lopulta kaupunki rakentuu uudelleen innoituksen, luonnosten ja valokuvien pohjalta Metropolis-sarjan teokseksi.

Metropolis-tuotteen tunnistaa helposti sen uniikista ilmeestä – jokainen kaupunki on uljas ja upea, samaan aikaan jännittävä ja hauska. Metropolis-sarjan kuvat ovat tyylikkäitä ja ajattomia, mustavalkoisia taideteoksia. Jokaisesta Metropolis-kuvasta löytää kaupungin tunnettuja paikkoja ja rakennuksia, kuvattuna mielikuvituksellisen realismin kautta. Niin, että kuvan näkymä vaikuttaa katsojalleen yhtä aikaa vieraalta ja tutulta. 

Metropolis by Jussi Lahtinen -tuotevalikoimaamme kuuluu upeita kaupunkijulisteita ja puuvillakasseja.

Näytetään kaikki 16 tulosta

Collector lasku

kauppa-eiroskaa@domdom.fi

040 1940819