LOPPUUNMYYNTI! Suljemme 29.4.

Toimitus alkaen 4,90€ • Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin

Mitä vastuullisuus meille tarkoittaa?

Tavoitteenamme Domdomissa on sen perustamisesta saakka (v. 2012) ollut tarjota ihmisten elämään ja arkeen kauneutta, käytännöllisyyttä ja laatua, vastuullisesti. Tehdessämme päätöksiä yrityksemme tarjoamasta tuotevalikoimasta, yhteistyökumppaneista ja toimintatavoista, punnitsemme aina valintamme tarkkaan ja mietimme valintojemme suorat ja epäsuorat vaikutukset. Mitä tämä tarkoittaa konkreettisesti? Millä perusteella teemme päätöksemme tai minkälaisiin ratkaisuihin olemme päätyneet?

  • Valitsemme kaikki valikoimamme tuotteet ja edustamamme tuotemerkit huolellisesti. Tuotteita valitessamme meille tärkeitä kriteereitä on paitsi esteettisyys, myös tuotteen idea, laatu, materiaalit ja valmistusprosessi. Jos tuotteen perimmäinen idea on säästää luontoa korvaamalla esimerkiksi muovisia kertakäyttötuotteita, innostumme. Jos materiaalina on käytetty luonnonmateriaalia tai kierrätysmateriaalia, innostumme. Valmistetaanko tuote käsityönä? Yes! Valitsemme myös muovisia tuotteita, mutta ainoastaan laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotteita, joiden kohdalla materiaali puoltaa paikkaansa. Yksi hyvä esimerkki on Zone Denmarkin Peili-rasiat, jotka on valmistettu laadukkaasta elintarvikekelpoisesta muovista, ja ovat erittäin kestäviä, muotoilultaan ajattomia ja monikäyttöisiä. Kaikki tekstiilimme on valmistettu luonnonmateriaaleista tai kierrätetyistä materiaaleista, emme valitse myyntiin synteettisiä tekstiilejä.
  • Pyrimme varmistamaan edustamiemme tuotemerkkien ekologisuuden ja eettisyyden, ja kannustamme omalla toiminnallamme ja valinnoillamme näiden asioiden edistämiseen myös tuotekehityksessä ja tuotannossa.
  • Haluamme omalla toiminnallamme tukea myös muita pienyrityksiä ja valitsemme yhteistyökumppanimme huolellisesti. Valitessamme valmistajia oman Monamii Design -tuotemerkkimme tuotteille, ehdottomat kriteerit olivat laadukkaan lopputuotteen rinnalla myrkyttömät ja eettisesti kestävät tuotantoprosessit. Monamii Designin tarjottimet ja leikkuulaudat valmistetaan Ruotsissa, saippuat ja tiskirätit Pirkanmaalla.
  • Varastoimme itse suurimman osan verkkokauppamme valikoimasta omalla varastollamme Tampereella – ainoastaan SACKit-säkkituolit ja rahit varastoidaan valmistajien varastolla Tanskassa. Näin tilaamasi tuotteet lähtevät paitsi nopeasti, myös yhdestä paikasta ja yhtäaikaa, minimoiden kuljetusten ja pakkaamisen ympäristövaikutukset.
  • Käytämme varastoltamme lähtevien toimitusten kuljetukseen Postia ja DB Schenkeriä. Postin kuljetuspalvelut ovat hiilineutraaleja, sillä vaikka paketin kuljettamisessa syntyy hiilidioksidipäästöjä, Posti kompensoi tuottamansa päästöt osallistumalla sertifioituihin ilmastoprojekteihin. Lue lisää Postin ympäristövastuusta. DB Schenker käyttää noutopistepakettien toimitukseen MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta, ja pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään taloudellisella ajotavalla, optimaalisilla ajoreiteillä ja mahdollisimman täysillä kuormilla.
  • Verkkokauppamme tilaukset pakataan huolellisesti, jotta tuotteet matkaisivat perille ehjinä ja hyväkuntoisina. Käytämme pakkausmateriaalina pääasiassa pahvia ja paperia, ja pyrimme käyttämään muovia mahdollisimman vähän – vain kun koemme sen tarpeelliseksi tuotteiden turvallisen matkan takaamiseksi. Käytämme kaikki meille tulevien tavarantoimituksien mukana tulevat puhtaat ja käyttökelpoiset pakkausmateriaalit uudelleen ja kierrätämme asianmukaisesti lavat, pahvit ja muut pakkausmateriaalit, joita itse emme käytä.
  • Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja prosessejamme ympäristöä, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kunnioittaen.
  • Kannustamme harkittuihin ostopäätöksiin. Vastuullinen kuluttaminen tarkoittaa paitsi sijoittamista laadukkaisiin ja pitkäikäisiin tuotteisiin kertakäyttökulttuurin nujertamiseksi, myös kotimaisten yritysten ja yrittäjyyden tukemista.

Onko sinulla kysyttävää vastuullisuudestamme tai ehdotuksia, joilla voisimme parantaa toimintaamme? Kuulemme mielellämme palautetta ja ideoita, joten olethan yhteydessä!

LOPPUUNMYYNTI!

Toimitus alkaen 4,90€ • Ilmainen toimitus yli 99€ tilauksiin

kauppa-eiroskaa@domdom.fi

040 1940819